Kennel Metkumutkan on pieni kotikennel Keski-Suomessa Laukaassa. 
Meillä koirat elävät täysivaltaisina, rakastettuina perheenjäseninä kodin toimintojen keskellä, nauttien maalaiselämästä, ja tottuen mm. kissoihin ja kanoihin.
Jalostuksessa painotan terveyttä, sekä rodulle kuuluvia ominaisuuksia, ulkomuotoa ja rakennetta, toiveena mukavan luonteiset koirat, joista on iloa perheilleen vuosiksi.
Pentueita syntyy harvakseltaan tarkasti suunnitelluista yhdistelmistä.

Kävin kasvattajan peruskurssin vuonna 2004, kennelnimen sain 2005, jolloin syntyi myös ensimmäinen pentueeni, rodultaan tiibetinspanieli.
Vuonna 2004 laumanvartijoiden maailma imaisi mukaansa ensimmäisten estrelanvuoristokoirien myötä, ja myös kasvatuksessa keskityin niihin ja niiden ohella pieniin kainaloisiin, eli griffoneihin. Yksi aikakausi elämässä on ohitse, kun viimeinenkin estrelamme Metkumutkan Peacemaker "Pelle" nukkui pois keväällä 2019.
Suomenlapinkoiria olen kasvattanut yhden pentueen ja jokusen vuoden tauon jälkeen on taas tullut aika uudella innolla katsella tulevaisuuteen ja paneutua kasvatuksen saloihin. Pentusuunnitelmistamme ja tulevista pentueista voit lukea Pentuja-sivulta.